Bezoekers trekken naar je affiliate website

Meer bezoekers trekken naar je affiliate website

Is je website (bijna) helemaal af? Dan is het tijd om bezoekers aan te trekken. Waarschijnlijk weten mensen nog niet af van het bestaan van jouw website. Daarom moet je mensen (op een positieve manier) op de hoogte zien te krijgen van jouw site. Daarbij is het de bedoeling dat je op zo veel mogelijk plekken en op zoveel mogelijk manieren jouw site promoot. Hieronder vind je een aantal tips om het aantal bezoekers voor jouw website te vergroten.

Forums

Plaats een link naar jouw site in verschillende forums. Let er wel op dat de link naar jouw site iets moet toevoegen als je hem plaatst. Ga daarnaast in gesprek via forums met webmasters en potentiele bezoekers van jouw website. Op deze manier krijg je al op een eenvoudige manier naamsbekendheid.

Regeer op blogs

Dit klinkt misschien in eerste instantie een beetje gek, maar op veel blogs kun je de url van je website aangeven. Wanneer je dan een reactie achterlaat wordt deze link ook geplaatst. Deze links meestal in de ogen van Google niet veel waard, maar als jouw reactie de mensen aanspreekt zullen ze misschien jouw site wel eens bekijken.

Link ruilen

Je hebt het misschien al door, de bedoeling is dus om een aantal links naar jouw website te krijgen. Dit is niet alleen omdat de bezoeker dan makkelijk naar jouw website toe kan, maar ook Google zal jouw site dan hoger in de zoekresultaten plaatsen. Google ziet elke link naar jouw site als een blijk van waardering van die eigenaar van de site. Dit is ook de reden dat veel webmasters links willen ruilen met andere sites. Waar je bij het ruilen van links op moet letten is dat de titel van de link de woorden bevat waar je graag op gevonden wilt worden. Doordat een link met die tekst naar jouw site geplaatst wordt, is dit voor Google een bevestiging dat de site relevant is voor die tekst. Google zal jouw site dan ook hoger in de resultaten plaatsen wanneer iemand op die tekst zoekt.

Maak dus een pagina aan waar je links naar andere websites kunt plaatsen en neem contact op met de eigenaren van andere websites of zij een link willen ruilen.

Met deze site kun je gemakkelijk een link ruilen door het formulier op onze linkpartner pagina in te vullen. Ook zul je hier heel wat potentiële linkpartners kunnen vinden. Zoek ook eens op forums naar het onderwerp linkruilen en kijk naar linkbuilding netwerken zoals linktoevoegen.nl en linksmanager.nl. Er zijn namelijk veel webmasters die maar al te graag een link willen ruilen.

Social media

De social media zijn de afgelopen tijd steeds belangrijker geworden om bezoekers naar je website te krijgen. Ook Google waardeert de social media steeds hoger (ze zijn niet voor niets Google PlusOne begonnen) en waardeert jouw site ook hoger wanneer deze het goed doet in social media. Maak daarom in ieder geval een facebook pagina aan en een twitter account. Probeer daarna ervoor te zorgen dat mensen je facebook pagina “leuk vinden” en ze je gaan volgen op twitter. Ook om facebook likes, twitter volgers enz. te ruilen zijn netwerken beschikbaar. Een van de grotere netwerken op dit gebied is ex4.me.

Optimalisatie voor zoekmachines

Hoe goed je je site ook promoot, de meeste bezoekers komen vaak toch binnen via Google. Daarom is het belangrijk dat je je site optimaliseert voor deze zoekmachine. Lees hier meer over op onze pagina over zoekmachine optimalisatie.

Tips

  • Ga niet spammen! Plaats je link bijvoorbeeld niet lukraak in allerlei fora, zo krijgen mensen een hekel aan je site en zullen ze je zeker niet vaker gaan bezoeken. Houdt er dus rekening mee dat jouw link gewenst is (iets toevoegd).
  • Geef niet te snel op! Dit is misschien wel het moeilijkste deel voor het beginnen van jouw eigen website en het kost tijd voordat er mensen naar jouw website komen. Ook Google doet er vaak even over voordat hij de links naar jouw website vind en jouw site hoger in de zoekresultaten plaatst.
  • Wil niet te snel! Wanneer je te snel links opbouwt (duizenden per dag) komt dit verdacht over in de ogen van zoekmachines. Je kunt dan een penalty krijgen. Bouw je links dus niet té snel op maar verspreid het over meerder dagen/weken/maanden.
  • Ruil links, facebook likes en twitter volgers ruilen. Dit voelt misschien als valsspelen, maar het is best gebruikelijk dat webmasters dit doen. Je kunt het ook zonder doen, maar dan kost het wel veel meer tijd.