beginnen met affiliate marketing

Beginnen met affiliate marketing

Als je dit artikel op Affiliate-net.nl leest, heb je waarschijnlijk al wel gehoord van affiliate marketing en weet je ongeveer hoe affiliate marketing werkt. Is dit niet geval, lees dan hier onze uitleg over affiliate marketing. Beginnen met affiliate marketing is niet altijd makkelijk. Het kan best lastig zijn de eerste stappen te zetten in affiliate marketing, vooral omdat je niet weet waar je moet beginnen. Heb je al een website en een plek voor advertenties? Dan kun je beginnen door je gelijk aan te melden bij één of meerdere affiliate netwerken en alleen het laatste stuk van deze post lezen.

Toch zullen de meeste beginnend affiliate marketeers met niets moeten beginnen. Dit is helemaal niet erg, want op deze manier kun je alle stappen van het maken van je website toespitsen op affiliate marketing. In dit artikel helpen we je graag op weg bij deze eerste stappen en vertellen we je waar je meer informatie over elke stap kunt vinden.

Ook hebben we een checklist voor beginnende affiliates waarin je alle stappen voor het beginnen van een affiliate site nog eens op een rijtje hebt staan.

Het idee

Elke website begint met een idee. Je moet bepalen wat het onderwerp van je website gaat worden en waar je je bezoekers vandaan wilt halen. Wil je je bezoekers uit zoekmachines halen, probeer dan je onderwerp zo specifiek mogelijk te maken. Hoe specifieker je onderwerp hoe makkelijker je door je doelgroep gevonden kunt worden. Je levert weliswaar in op de grootte van je doelgroep, maar door de grotere spelers is het ook heel lastig te scoren op de bredere onderwerpen. Zeker wanneer je net begint met affiliate marketing is het beter voor een kleinere doelgroep te kiezen.

Verder zul je moeten bepalen welk type website je wilt maken. Weet je veel af van een onderwerp? Dan is een informatieve website een goede keuze. Ook een blog kan een goed type affiliate website zijn om mee te beginnen omdat deze technisch niet al te uitdagend is.

Ten slotte is het belangrijk dat je op de een of andere manier waarde toevoegt met je website. Simpelweg een website waarbij je producten vergelijkt op informatie die op andere plekken eenvoudig te vinden is, is waarschijnlijk niet voldoende.

Een goed idee voor een affiliate website is dus minder eenvoudig dan het in eerste instantie lijkt. Heb je eenmaal een goed idee voor je website dan heb je het moeilijkste deel van het beginnen al gehad. De stappen die hierna komen zijn vooral meer doen.

Hosting en website maken

Nu je een idee hebt voor je website is het tijd om een domeinnaam te kiezen en de website daadwerkelijk te gaan bouwen. Een beginner in het bouwen van websites is kan het best voor een content management systeem zoals WordPress kieze. Het grote voordeel hiervan is dat je gemakkelijk nieuwe pagina’s of blogposts kunt maken. Je hoeft dan niet veel verstand te hebben van de techniek die er achter zit. De makkelijkste manier om een WordPress website op te zetten is door naar één van de onderstaande webhosting aanbieders te gaan en hier een hosting pakket af te sluiten. Het is slim om het kleinste hostingpakket af te sluiten. Deze hosting pakketten kosten namelijk slechts een paar euro en je kunt later je hostingpakket nog verhogen (verlagen is vaak lastiger) mocht dat nodig zijn. De onderstaande aanbieders bieden ook de mogelijkheid jouw WordPress website gemakkelijk te installeren via bijvoorbeeld Softaculous. Softaculous kan WordPress installeren zonder dat je zelf nog verdere handelingen hoeft te doen.

Nu je je WordPress website hebt geïnstalleerd, kun je je pagina bekijken via de domeinnaam die je gekozen hebt. Je kunt nu via het admin menu het uiterlijk (thema) van je website veranderen en beginnen met het maken van pagina’s, posts e.d. Omdat deze post gaat over beginnen met affiliate marketing en niet specifiek over het gebruik van WordPress, gaan we hier nu niet dieper op in. Welk raad ik je aan deze handleiding met uitleg over WordPress eens door te nemen.

Aanmelden bij affiliate netwerken

Wanneer je je website gevuld hebt met wat content kun je je aanmelden bij één of meerdere affiliate netwerken uit dit overzicht. Voor beginners is Tradetracker een gebruiksvriendelijk netwerk om mee te beginnen. Wees niet bang dat je website nog niet ver genoeg af is. De affiliate netwerken begrijpen dat er nog volop aan je website wordt gebouwd in deze fase. Bovendien hebben de meeste affiliate netwerken enkele dagen nodig om je website te bekijken en te accepteren. Deze tijd kun je goed gebruiken je website verder uit te breiden.

Adverteerders plaatsen

Wanneer je website is goedgekeurd kun je je aanmelden voor de programma’s van de verschillende adverteerders. Ook voor deze programma’s wordt je website gekeurd. Let wel op dat deze keuring strenger is dan de keuring van het affiliate netwerk. Daarom is het slim je in eerste instantie aan te melden voor programma’s waarvoor je het niet erg zou vinden afgekeurd te worden. Pas als je site verder af is kun je je aanmelden voor de belangrijkere adverteerders. Deze hebben dan al een beter beeld hebben hoe de advertenties er uit komen te zien. Hierdoor zullen ze je eerder goedkeuren. Als je afgekeurd wordt mag je natuurlijk altijd om feedback vragen. Wellicht kun je nog wat dingen aanpassen waarna je wel goedgekeurd kunt worden.

Wanneer je bent goedgekeurd door een adverteerder kun je beginnen met het plaatsten van de affiliate links op jouw website. Deze kun je halen uit de website van de affiliate netwerk. Deze affiliate links bevatten een uniek ID voor jouw website waardoor je vergoeding ontvangt bij een lead of sale.

Conclusie

Al het begin is even moeilijk. Ook wanneer het gaat om affiliate marketing is het lastig te weten waar je moet beginnen. Zoals in dit artikel beschreven begint elke website met een goed doordacht idee. De stappen erna zijn een kwestie van een sprong wagen en gewoon doen. In deze post hebben we aangegeven welke stappen je moet nemen voor het beginnen van een affiliate website. Wil je de stappen voor het opzetten van een affiliate netwerk nog een snel terug kunnen vinden? Download dan onze checklist.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *