Beste affiliate niches Nederland

Wat zijn de beste affiliate niches in Nederland?

Er is niet één antwoord te geven op de vraag welke niches in Nederland het beste zijn. Elke niche heeft eigenschappen die specifiek zijn voor die niche. Ook is het goed om je persoonlijke interesse een rol te laten spelen bij je keuze voor een niche. Wanneer je namelijk zelf enthousiast ben over een niche zal het makkelijker zijn om te schrijven over het onderwerp. Ook zul je je enthousiasme eerder overbrengen en daarmee makkelijker leads en sales binnenhalen.

Eigenschappen winstgevende affiliate niches

Wel zijn er bepaalde eigenschappen die goede niches hebben. Zo hebben de niches meestal veel adverteerders. Veel adverteerders betekent dat er voldoende vraag is naar producten of diensten in deze niche. Wanneer er vrijwel geen aanbieders of diensten zijn is dat een sterke aanwijzing dat er misschien niet veel te halen valt in deze niche. Aan de andere kant kan dit ook een aanwijzing zijn dat er veel affiliates al actief zijn op dit gebied. Ideaal gezien wil je een niche vinden met veel adverteerders en relatief weinig affiliates.

Een tweede indicatie is dat de behoefte van de doelgroep zo groot mogelijk is. Dit kun je toetsen door bijvoorbeeld te kijken of de behoefte ook zal blijven bestaan tijdens een economische crisis. Hoe groter de behoefte hoe groter de kans dat iemand al besloten heeft een product of dienst aan te schaffen. Bovendien is het fijn in een niche te zitten minder afhankelijk is van de economische welvaart.

Ook commissie is natuurlijk een belangrijk punt als het gaat om winstgevendheid van een niche. Dit is echter niet altijd zo simpel als een hoog percentage per sale. Juist als je een percentage van de verkoop krijgt is het beter wanneer de klant duurdere producten koopt. Het is voor jou als affiliate net zo moeilijk om producten van een paar euro aan te prijzen als producten van honderden euro’s.

Goede affiliate niches

Op basis van bovenstaande eigenschappen kunnen we nu een lijst samenstellen de beste affiliate niches in Nederland.

Gezondheid en fitness

Mensen zullen altijd op zoek blijven naar producten en manier om hun gezondheid te verbeteren, af te vallen, kwaaltjes te verhelpen of fitter te worden. Bovendien zijn er aardig wat producten of programma’s te vinden die prijzig zijn, wat meer commissie betekent.

Financiën en welvaart

Onder financiën en welvaart niches versta ik onder andere (zorg)verzekeringen, werk, geld verdienen, huizenmarkt, gokken en loterijen. Mensen zullen altijd de behoefte hebben geld te verdienen, te wonen of goed verzekerd te zijn. Ook in deze niche zijn goede vergoedingen te verdienen; vaak enkele tientallen euro’s per lead.

Dating

De dating niche is nog zo’n niche waar altijd de behoeft zal blijven bestaan. De commissie per lead (inschrijving) is vaak enkele euro’s, per sale (betaald abonnement) vaak enkele tientallen euro’s. Bang dat er weinig adverteerders in deze niche zijn? Dat valt reuze mee. Kijk maar eens welke dating campagnes Tradetracker alleen al beschikbaar heeft.

Huisdieren

Ook de huisdierenmarkt staat erom bekend een goede en winstgevende niche te zijn. Ook hiervoor geldt dat mensen niet snel op hun huisdier zullen bezuinigen. De producten en diensten die je hier kunt promoten zijn bijvoorbeeld cursussen, voer en benodigdheden voor je huisdier. De commissies voor deze producten kunnen nogal verschillen, maar er zijn programma’s bij die echt de moeite waard zijn.

Conclusie

In dit artikel heb ik beschreven wat de eigenschappen van een goed niche zijn. Daarnaast heb ik een aantal niches benoemd die bekend staan tot de betere niches van Nederland te behoren. Deze lijst is natuurlijk niet volledig, je kunt nog veel meer niches vinden door je aan te melden bij de verschillende affiliate netwerken en daar hun programma aanbod te bekijken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *