Bezoekersaantallen van je website verhogen

Is je website (bijna) af? Dan is het tijd om eens te kijken naar je bezoekersaantallen en hoe je deze kunt verhogen. Waarschijnlijk weten mensen nog niet af van het bestaan van jouw website. Daarom moet je mensen (op een positieve manier) op de hoogte zien te krijgen van jouw site. Daarbij is het de bedoeling dat je op zo veel mogelijk plekken en op zoveel mogelijk manieren jouw site promoot. Hieronder vind je een aantal tips om het aantal bezoekers voor jouw website te verhogen.

Forums

Plaats een link naar jouw site in verschillende forums. Let er wel op dat de link naar jouw site iets moet toevoegen als je hem plaatst. Ga daarnaast in gesprek via forums met webmasters en potentiële bezoekers van jouw website. Op deze manier krijg je al op een eenvoudige manier naamsbekendheid.

Link ruilen

Google waardeert website die veel links naar hun website hebben hoger. Google ziet namelijk elke link naar jouw site als een blijk van waardering. Als je een link plaats naar een website moet je de inhoud ook wel goed vinden toch? Dit is ook de reden dat veel webmasters links willen ruilen met andere sites. Waar je bij het ruilen van links op moet letten is dat de titel van de link de woorden bevat waar je graag op gevonden wilt worden. Doordat een link met die tekst naar jouw site geplaatst wordt, is dit voor Google een bevestiging dat de site relevant is voor die tekst. Google zal jouw site dan ook hoger in de resultaten plaatsen wanneer iemand op die tekst zoekt.

Maak dus een pagina aan waar je links naar andere websites kunt plaatsen en neem contact op met de eigenaren van andere websites of zij een link willen ruilen.

Met affiliate-net.nl kun je gemakkelijk een link ruilen door het formulier op onze linkpartner pagina in te vullen. Ook zul je hier heel wat potentiële linkpartners kunnen vinden. Zoek ook eens op forums naar het onderwerp linkruilen en kijk naar linkbuilding netwerken zoals linktoevoegen.nl en linksmanager.nl. Er zijn namelijk veel webmasters die maar al te graag een link willen ruilen.

Social media

De social media zijn de afgelopen tijd steeds belangrijker geworden om bezoekers naar je website te krijgen. Ook Google waardeert de social media steeds hoger. Google waardeert jouw site daarom ook hoger wanneer deze het goed doet in social media. Maak daarom in ieder geval een facebook pagina aan en een twitter account. Probeer daarna ervoor te zorgen dat mensen je facebook pagina “leuk vinden” en ze je gaan volgen op twitter.

Optimalisatie voor zoekmachines

Hoe goed je je site ook promoot, de meeste bezoekers komen vaak toch binnen via Google. Daarom is het belangrijk dat je je site optimaliseert voor deze zoekmachine. Lees hier meer over op onze pagina over zoekmachine optimalisatie.

Regeer op blogs

Dit klinkt misschien in eerste instantie een beetje gek, maar op veel blogs kun je de url van je website aangeven. Wanneer je dan een reactie achterlaat wordt deze link ook geplaatst. Deze links meestal in de ogen van Google niet veel waard, maar als jouw reactie de mensen aanspreekt zullen ze misschien jouw site bekijken.

Tips

  • Ga niet spammen! Plaats je link bijvoorbeeld niet lukraak in allerlei fora, zo krijgen mensen een hekel aan je site en zullen ze je zeker niet vaker gaan bezoeken. Houdt er dus rekening mee dat jouw link gewenst is (iets toevoegd).
  • Geef niet te snel op! Dit is misschien wel het moeilijkste deel voor het beginnen van jouw eigen website en het kost tijd voordat er mensen naar jouw website komen. Ook Google doet er vaak even over voordat hij de links naar jouw website vind en jouw site hoger in de zoekresultaten plaatst.
  • Wil niet te snel! Wanneer je te snel links opbouwt (duizenden per dag) komt dit verdacht over in de ogen van zoekmachines. Je kunt dan een penalty krijgen. Bouw je links dus niet té snel op maar verspreid het over meerder dagen/weken/maanden.
  • Ruil links, facebook likes en twitter volgers ruilen. Dit voelt misschien als valsspelen, maar het is best gebruikelijk dat webmasters dit doen. Je kunt het ook zonder doen, maar dan kost het wel veel meer tijd.