Website hosting en dommeinnaam

Website hosting, domeinnaam en providers. Alle informatie vind je hier! Een goede host voor je website is van cruciaal belang. Je kunt nog zo’n goede en mooie site maken, maar als je website vaak offline is zul je potentiële bezoekers mislopen. Bovendien veroorzaakt dit veel irritatie bij je bezoekers waardoor ze minder snel terug zullen komen. Dit is ook de reden dat Google websites die vaker offline zijn straft. Deze sites worden lager in de zoekresultaten geplaatst. In uiterste gevallen kan je site zelfs helemaal niet meer terug te vinden zijn in de resultaten.

Wil je een website laten maken? Overleg dan met je webdesigner welke hosting het meest geschikt voor jouw is. Ben je van plan zelf een website te maken, dan vind je hieronder een aantal nuttige tips waar je op moet letten.

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van hosting?

Er zijn vele hosting aanbieders te vinden die in eerste instantie hetzelfde lijken aan te bieden. Er kan echter veel vershil zitten in de details. Hieronder vind je de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het afsluiten van hosting voor je affiliate website.

Domeinnaam

Voordat bezoekers naar jouw site kunnen komen moet je een domeinnaam hebben. Vaak is het voordeliger om je domein naam samen met je webhosting pakket te laten registreren. Er zijn twee dingen waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk dat jij zelf als eigenaar van het domein geregistreerd wordt. Dus niet het bedrijf dat de domeinnaam voor jouw registreert. Meestal kun je dit vinden in de algemene voorwaarden van je hosting. Daarnaast moet je goed nadenken over welk domein je wilt hebben voor jouw website. De naam moet makkelijk te onthouden zijn voor je bezoekers. Voor Google is het beter als het het woord bevat waar je het meest op gevonden wilt worden.

Dataverkeer

Bij elk hostingpakket heb je een limit op het aantal verkeer. Wanneer je een nieuwe site gaat beginnen is het lastig inschatten hoeveel dataverkeer je nodig hebt omdat dit voor een groot deel van het aantal bezoekers afhangt. Je kunt er bij je schatting wel rekening mee houden wat voor type site je wilt opzetten. Wil je veel grafisch materiaal gebruiken (bijvoorbeeld afbeeldingen of filmpjes), dan kun je beter een wat ruimer datalimit nemen. Bestaat jouw site voor een groot deel uit tekst? Dan heb je waarschijnlijk aan een standaard datalimit van 3-5 gigabyte wel genoeg.

Schijfruimte

Bij site hosting zit er ook een beperking op het aantal schijfruimte wat je kunt gebruiken. Over het algemeen geld hiervoor hetzelfde als voor het dataverkeer, wil je veel grafisch materiaal gebruiken dan heb je meer schijfruimte nodig dan wanneer je website vooral uit tekst zal bestaan.

Mogelijke technieken

Weet je al welke technieken je wilt gebruiken? Hosting providers geven een in een overzicht van de technieken die ze ondersteunen. Vrijwel alle hosting providers ondersteunen wel PHP en MYSQL. Het kan echter zijn dat je een Content Management System (CMS) wilt gebruiken waarmee je makkelijker inhoud kunt toevoegen en veranderen. Of het CMS op de hosting kan draaien is niet alleen afhankelijk van de technieken die ondersteund worden, maar ook van de instellingen van de server. Sommige hosting providers geven een overzicht van welke systemen ze ondersteunen. Kom je er niet uit of het CMS wat jij wilt ondersteund wordt? Schroom je dan niet om dit te vragen.

Support

Het is lastig om van tevoren in te schatten of de hosting provider goede support levert. Daarom is het slim om naar ervaringen van andere gebruikers. Ook kan het helpen om voordat je hosting afsluit contact op te nemen met een vraag. Hoe snel de provider reageert en hoe volledig hun antwoord is kan ook al een aardig inzicht geven in de support die ze bieden. Hieronder kun je een aantal hosting providers vinden die erom bekend staan goede support te bieden tegen een relatief lage prijs.

Uptime

De uptime is het percentage van de tijd dat je site bereikbaar is voor bezoekers. De meeste hosting providers bieden een uptime van 99,9% of meer. Door in Google de naam van je hosting provider in te typen met daarachter het woord uptime kun je hier gemakkelijk informatie over vinden.

Wat zijn goede hosting providers voor mijn website?

Zelf heb ik ook aardig wat ervaring met verschillende hosting providers. Over sommige ben ik zeer te spreken, maar soms valt bijvoorbeeld de support ook erg tegen wanneer er echt problemen zijn. Hieronder vind je een lijst met providers die in mijn ogen erg goed op alle van de bovenstaande punten scoren.

De beste hosting providers

Affiliate-net.nl wordt nu nog gehost door Versio. Maar mijn latere websites host ik bij Cloud86. Dit omdat de prijzen van Versio flink verhoogd zijn. Cloud86 voor een enkele website is het kleinste pakket ruim voldoende. Daarnaast ze bieden installation manager om gemakkelijk een CMS te installeren en de support en uptime zijn uitstekend. Waar andere hosting providers je site zonder waarschuwing (tijdelijk) offline halen wanneer deze de server teveel belast, heb ik bij Cloud86 heel goede ervaringen met de klantenservice.

Goede hosting providers zijn:

Natuurlijk zijn er nog vele andere hosting providers en kun je ook zelf op zoek gaan naar een goede host. Let bij het zoeken dan niet alleen op de prijs, maar controleer ook of de service die deze hosting providers leveren goed is en lees de algemene voorwaarden goed door.