Ideeen voor het beginnen van een affiliate website

Een goed idee verzinnen voor je affiliate site is nog niet zo makkelijk als het klinkt. Waarschijnlijk is het doel van je affiliate site om hier geld mee te verdienen en daar is niet elk onderwerp geschikt voor. Hieronder vind je welke stappen je kunt doorlopen om zo tot een goed idee voor je affiliate site te komen.

Brainstormen

Heb je nog geen idee? Dan kun je het beste beginnen met het maken van een lijst van onderwerpen die volgens jou geschikt zijn voor een affiliate site. Bij deze stap hoef je nog nergens anders aan te denken dan dat je een lijst opstelt met ongeveer 10-20 onderwerpen  voor je affiliate site. Heb je geen inspiratie? Kijk dan eens om je heen in je huis, blader door tijdschriften of kijk in een online warenhuis. Er zijn genoeg producten te vinden die mensen willen kopen.

Is het onderwerp goed voor een affiliate site?

Zodra je een lijst het van 10-20 onderwerpen ga je kijken of je veel kunt verdienen door over dit onderwerp een affiliate site te maken. Hieronder een aantal manieren waarop je dit kunt doen:

  • Zijn er veel tijdschriften over het onderwerp? Dat kan een indicatie zijn dat het een goed onderwerp is voor je affiliate site, hoewel dit natuurlijk niet gezegd is.
  • Zijn er veel campagnes te vinden over het onderwerp bij de verschillende affiliate netwerken? Dat is al een veel sterkere indicatie dat je een goed onderwerp te pakken hebt. Zijn er veel bedrijven die hierop adverteeren? Dan is er hoogst waarschijnlijk een goede markt voor. Ook kun je alvast een inschatting maken wat je vergoeding ongeveer zal zijn per behaalde lead of sale. Op Tradetracker Campagnes kun je zien welke campagnes Tradetracker bijvoorbeeld heeft.
  • Eventueel kun je kijken of er veel geadverteerd wordt via Goolge Adwords op jouw onderwerp. Ook dit is een goede indicatie dat het onderwerp goed is voor een affiliate site. Dit geeft namelijk ook aan dat er graag op geadverteerd wordt op dit onderwerp en dat er dus winst te halen valt.

Als je deze stap gedaan heb je al een beeld welke onderwerpen geschikt zullen zijn voor een affiliate site. De volgende stap is om het idee wat verder uit te werken en te analyseren.

Analyseer je idee

Heb je een goed onderwerp gevonden en zijn er genoeg campagnes voor dit onderwerp te vinden? Dan is het tijd om je idee verder te analyseren. Bepaal vervolgens je doelgroep. Denk hierbij niet alleen aan wie het zijn, maar ook wat zij willen bereiken. Bedenk vervolgens wat jouw site voor deze gebruikers kan betekenen. Je kunt bijvoorbeeld iets betekenen door extra informatie over producten te geven of door het gemakkelijk te maken voor je gebruiker om producten te vergelijken. Verder is het belangrijk dat je een schatting maakt van de grote van de doelgroep. Een goede manier om dit te doen is door te bedenken waar je doelgroep op zal zoeken in Google. Via Google adwords kun je zien hoe vaak er gezocht wordt op die zoekwoorden. Analyseer daarna je concurrentie, dit kun je simpelweg doen door de zoekwoorden in te typen in Google en naar de eerste paar resultaten te kijken. Hebben deze sites precies hetzelfde onderwerp? Of biedt jouw idee iets extra’s? Zijn het grote spelers of wat kleinere websites? Startpagina’s zijn gemakkelijk te verslaan, maar hoger scoren dan de homepagina van een bedrijf met miljoenen omzet zal een stuk lastiger worden. Ook is het lastig om hoger te komen dan websites die precies de zoekworden in hun domein naam hebben.

Hieronder nog eens kort de stappen waaruit je analyse kan bestaan:

  • Wie is je doelgroep en wat is hun doel?
  • Wat kan jouw site voor de doelgroep betekenen?
  • Waar zal de doelgroep op zoeken (in Google)?
  • Hoe groot is de doelgroep?
  • Heb je veel (sterke) concurrenten?

Een voorbeeld

Ik zou je zeker aanraden de antwoorden op deze vragen op te schrijven. Je kunt zelf bepalen hoe uitgebreid je dit doet, maar geeft een beter beeld van je idee en de haalbaarheid van je website. Hieronder kun je in het kort deze analyse vinden voor deze website.

Website:Affiliate-net.nl
Wie is je doelgroep en hun doel?Mensen die een website willen beginnen (of hebben) en daarmee geld willen verdienen door middel van affiliate marketing.
Wat kan jouw site voor de doelgroep betekenen?Op de website kunnen mensen alle informatie vinden over affiliate marketing, affiliate netwerken en het opzetten van een affiliate site.
Waar zal de doelgroep op zoeken (in Google)?Affiliate Marketing, Affiliate netwerken, Affiliate website, Affiliate website beginnen.
Hoe groot is de doelgroep?Tel het aantal keren dat op deze zoekwoorden gezocht werd op. Dit kun je vinden op Google adwords.
Heb je veel sterke concurrenten?Onder de top resultaten voor deze zoekwoorden zijn slechts enkele website die een volledige omschrijving geven over hoe je een affiliate site moet opzetten, echter zijn deze minder uitgebreid dan deze website. Zo geeft deze website een veel beeld van de affiliate netwerken. Andere website noemen deze vaak alleen in een lijstje De meeste websites blijven heel erg op de vlakte of gaan dieper op één onderwerp in. Het voordeel van deze

Wat is de volgende stap als je een goed idee hebt voor een affiliate site?

De volgende stap is om te zorgen dat de eerste concept versie van je website online komt. Wil je je affiliate site zelf bouwen? Dan kun is de volgende stap het afsluiten van je website hosting en het registreren van een domein naam. Wil je je affiliate site laten maken? Dan is het zoeken van een website onwikkelaar de volgende stap.