Zelf een affiliate website maken

Wil je zelf een affiliate website maken? Dan vind je hieronder een stappenplan voor het zelf bouwen van je affiliate website. Heb je geen technische kennis en snap je niet goed wat er op deze pagina beschreven wordt? Dan kun je er ook voor kiezen je website te laten maken.

Techniek kiezen

De eerste stap van het bouwen van je website is het kiezen van de juiste techniek om je website in te maken. Je kunt je website helemaal zelf van het begin opbouwen. Als je zelf je website wilt maken heb je wel technische kennis nodig van bijvoorbeeld PHP, HTML, CSS en SQL. Deze talen zijn het meest gebruikt voor het maken van websites. Op websitemaken.be kun je goede tutorials vinden voor deze talen.
Je kunt er ook voor kiezen om een Content Management System (CMS) zoals WordPress of Joomla te gebruiken. Met deze systemen heb je veel minder kennis nodig van de programmeertalen en kun je makkelijker je website beheren. Zo kun je makkelijk pagina’s toevoegen, blogposts publiseren of beheren wie je website mag beheren. Voor de layout kun je een template gebruiken die automatisch op alle pagina’s wordt toegepast. Wanneer je deze techniek gebruikt moet je wel even de tijd nemen om te wennen aan je CMS, maar dit kost nog altijd minder tijd dan het leren van de programmeertalen.
Heb je geen technische kennis en heb je ook geen zin om uit te zoeken hoe de programmeertalen of CMS werken? Dan kun je altijd nog een startpagina beginnen. Dit is verreweg de eenvoudigste manier om je website te maken, maar je kunt ook maar heel weinig zelf bepalen. Je kunt startpagina’s maken bij bijvoorbeeld Startze.nl en Goedbegin.nl. Je krijgt dan een eigen pagina, waar je zelf linkjes kunt plaatsen. Hiermee kun je dus gemakkelijk jouw affiliate links plaatsen en zo geld verdienen. Let wel op dat een startpagina een stuk minder aantrekkelijk is voor je bezoekers dan een website. Ook Google is niet echt dol op startpagina’s. Je kunt dus gemakkelijk je website bouwen, maar het is daarna wel lastiger om veel bezoekers te krijgen op jouw pagina.

Layout voor je website

De layout is het uiterlijk van je website. Wanneer je een CMS gebruikt kun je vaak templates vinden die je kunt installeren zodat je pagina’s automatisch dat uiterlijk krijgen. Ook als je je website helemaal zelf wilt schrijven kun je een template gebruiken voor je layout. Je moet dan wel zelf regelen dat de layout op elke pagina wordt toegepast.

Inhoud schrijven

Als je een sitemap en de layout voor je website hebt kun je de pagina’s van je website gaan vullen met inhoud. Je kunt de pagina’s waar geen adverteerders op komen te staan alvast schrijven. Voor de pagina’s waar wel adverteerders komen kun je wat tijdelijke voorbeelden plaatsen van websites die als adverteerder wilt toevoegen. Later kun de voorbeelden vervangen met echte adverteerders en je pagina’s uitbreiden met andere adverteerders.

Adverteerders toevoegen

Als je een eerste versie van je website hebt met de layout en al wat eerste inhoud kun je adverteerders gaan toevoegen. Dat betekent dat je je bij de affiliate netwerken kunt aanmelden. Hier kun je de grotere affiliate netwerken vinden en vergelijken. Het is wel belangrijk dat al een eerste opzet hebt van je netwerk met eventueel een aantal links naar de adverteerders, zodat duidelijk is hoe de adverteerders geplaatst zullen worden. Wanneer je je site wilt aanmelden bij een affiliate netwerk wordt je website namelijk eerst beoordeeld. Hoe verder je website al af is, hoe kleiner de kans is dat je website wordt geweigerd. Ook voor het promoten van sommige adverteerders moet jouw site eerst door die adverteerder worden goedgekeurd.

Na het website maken

Als je klaar bent met het maken van je website ben je er nog niet. Het belangrijkste is dat je bezoekers moet krijgen voor je website. Hier kun je vinden hoe je bezoekers kunt trekken naar je website. Daarnaast is het belangrijk dat je je website optimaliseert zodat je beter gevonden wordt in zoekmachines.